Începe primăvara cu flori de Mărțișor

Vine, vine primăvara și asta ne aduce doar motive de bucurie! Zilele sunt mai lungi, păsările ciripesc de zor, soarele apare mai des și ne încălzește mai mult, iar florile de primăvară ne încântă simțurile cu parfumul și culorile lor.

Ce poate fi mai frumos decât să întâmpini noul anotimp cu un Mărțișor tradițional în piept și să începi luna femeii cu un buchet de flori de primăvară în casă?

Tradiții de Mărțișor și flori de sezon

Considerat vestitorul primăverii, Mărțișorul oferit femeilor se poartă în piept toată luna, după care se leagă de creanga unui pom înflorit. Se spune că mărțișorul aduce belșug și noroc, te protejează de rele și îți poate îndeplini chiar și o dorință.

Șnurul alb-roșu are mai multe legende în jurul apariției lui ca simbol al mărțișorului, iar de-a lungul timpului i-au fost atribuite diferite semnificații.

Una dintre legende spune că această tradiție a luat naștere pe vremea romanilor, când Anul Nou era sărbătorit pe 1 martie. În prima zi a primăverii, romanii îl celebrau pe Marte, zeul războiului, iar de la numele lui Marte ar putea veni si “mărțișor”. În acest caz, șnurul alb-roșu poate reprezenta victoria și vitalitatea.

În România s-au găsit talismane vechi de peste 8.000 de ani, considerate mărțișoare făcute din pietre de râu colorate în alb și roșu și înșirate pe un șnur.

În unele zone, de șnur se agață o monedă în semn de belșug si noroc, care face trimitere la Soare, cel care readuce primăvara.

Dar adevăratul vestitor al primăverii este ghiocelul, cel care scoate primul capul din zăpadă și ne bucură cu gingășia lui. Nimic nu anunță mai bine sosirea primăverii decât un buchet de ghiocei legat cu șnur alb-roșu de Mărțișor.

Delicați și parfumați, ghioceii sunt eleganți și jucăuși, iar prin inocența albului lor aduc zâmbetul pe față tuturor fetelor.

Alături de ghiocei, zambilele, freziile, lalele sau narcisele întregesc tabloul de primăvară prin frumusețea și mireasma lor.

Fie că sunt albe, roz sau violet, zambilele sunt inconfundabile, prin parfumul lor dulce, pregnant și îmbietor. Un buchet de zambile îți înfrumusețează camera și îți înmiresmează aerul din întreaga casă. În general, zambilele mov sunt cele mai parfumate, așa că dacă îți place foarte mult mirosul de zambile, acestea vor fi cu siguranță pe placul tău.

O alegere potrivită de Mărțișor este și un buchet de frezii. Prin parfumul lor discret și dulce, dar și prin forma și culorile lor, freziile emană eleganță, delicatețe și frumusețe.

Lalele, lalele, frumoasele mele lalele! Nu degeaba au fost compuse cântece și scrise cărți despre ele. Mai mult, a fost o vreme când bulbii de lalele erau considerați mai prețioși decât aurul. Și la cât sunt de frumoase, putem înțelege de ce. Lalele galbene, roșii, albe, roz, mov sau pestrițe, indiferent de culoare, un buchet de lalele reprezintă întotdeauna o alegere excelentă pentru a celebra primăvara.

Albe sau galbene, narcisele aduc primăvara în suflet prin culoarea, lumina și mireasma lor. Un buchet de narcise galbene este asemeni unui soare care îți luminează casa.

Fie că alegi să comanzi un buchet de ghiocei, de zambile, de frezii, de lalele, de narcise sau orice alt buchet de flori de primăvară, oferă-le femeilor dragi flori de Mărțișor și fă-le să se simtă speciale în Luna femeii.

Ce parere ai?

1 Comentariu
Un Trackback:

[…] indiferent de ocazie, iar de Ziua Femeii, cu atât mai mult. Florile de primăvară, precum zambilele, freziile, narcisele sau lalelele sunt cele mai căutate și oferite de 8 […]

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Poti citi si