Florile în artă – Florile și filmele

Relaxarea joacă un rol foarte important pentru sănătatea noastră și ar trebui îi acordăm mai multă atenție, în special în perioadele stresante.

Un buchet de flori se sezon, muzica preferată, o carte bună sau un film pot face diferența atunci când vine vorba de schimbarea stării de spirit.

În ultima vreme, ne uităm la foarte multe seriale sau filme perețelele de streaming Netflix, HBO sau Amazon, iar atunci când ne prinde câte un serial, facem binging până noaptea târziu.

turned on LED projector on table

Pentru a viziona filmele într-un set-up și mai relaxant, asigură-te ai în cameră un buchet de flori parfumate precum un buchet de zambile și o lumină difuză pentru atmosferă, fie lumânări aromate, fie ghirlande de led-uricu lumină caldă.

 Și dacă tot am vorbit despre flori și filme, dacă vrei schimbi puțin registrul de la seriale și vezi câteva producții cinematografice de calitate, iată o serie de filme de renume dedicate florilor in arta.

The Black Orchid (1958)

Un film clasic ce o are în rol principal pe iconica Sophia Loren. Talentata actriță italiană interpretează rolul lui Rose Bianco, o femeie care este nevoită muncească din greu pentru a-șiîntreține familia după moartea soțului ei.

The name of the rose (1986)

Ecranizarea cărții cu același nume a fost un real succes la vremea respectivă. Sean Connery a câștigat un premiu BAFTA pentru interpretarea rolului lui William of Baskerville, un călugăr Franciscan nevoit deslușească misterul unei crime comise într-o mănăstire medievală.

 De asemenea, filmulmarchează una dintre primele apariții pe ecran ale actoruluiChristian Slater.

Driving Miss Daisy (1989)

Legendarul actor Morgan Freeman a fost nominalizat la Oscar pentru rolul din acest film, unde l-a interpretat pe Hoke Colburn, un șofer care leagă o relație strânsă cu Miss Daisy, o văduvăevreică înstărită.

The war of the roses (1989)

Filmul clasic îi are în prim plan pe Michael Douglas, Danny DeVito și Kathleen Turner și vorbește despre relația dintre un soț și o soție aflați în mijlocul divorțului, care se transformă într-o luptă acerbă.

Wildflowers (1999)

Filmul prezintă relația dintre o femeie interpretată de actrițaDaryl Hannah, care dezvoltă o relație stranie cu o adolescentă de 17 ani, jucată de Clea DuVall, cunoscută pentru rolurile din comedia romantică She’s all that sau horror-ul The Grudge.

Steel Magnolias (1989)

Un roller coaster emoțional care prezintă povestea unui grup de prietene din Louisiana, interpretate de Darryl Hannah, Julia Roberts, Dolly Parton, Shirley MacLaine și Sally Field. Este genul de film la care trebuie ții șervețelele aproape.

Magnolia (1999)

Filmul prezintă viețile întrepătrunse ale lui Tom Cruise, Philip Seymour Hoffman, Julianne Moore și John C. Reilly, într-un carusel de emoții. Producția cinematografică a fost aclamată de către marile festivaluri de film, Tom Cruise câștigând Globul de Aur, iar filmul primind trei nominalizări la Oscar.

Anacondas: the hunt for the blood orchid (2004)

Continuare a filmului Anaconda din 1997, cu Jennifer Lopez, filmul prezintă povestea unui grup de oameni de știință care pornesc în căutarea unor flori miraculoase, dar care întâmpină înaventura lor câțiva șerpi gigantici cărora trebuie le țină piept.

Broken Flowers (2005)

Filmul vorbește despre un tată, interpretat de Bill Murray, care pornește într-o călătorie prin America, în căutarea fiului săuînstrăinat Din distribuția comediei dramatice fac parte și Sharon Stone și Tilda Swinton, care joacă rolul fostelor iubite ale luiBill Murray.  

The Black Dhalia (2006)

Thrillerul neo-noir urmărește povestea a doi membri LAPD care încearcă deslușească misterul unei crime înfiorătoare. Printrecei care joacă în acest film, se regăsesc Aaron Eckhart, Josh Hartnett, Scarlett Johansson și Hilary Swank.

Blue Jasmine (2013)

Drama lui Woody Allen prezintă povestea unei vedete din New York, cu probleme psihice și comportamentale, care vrea se impună în fața surorii ei din San Francisco, dar care reușește creeze haos. Din distribuție fac parte Cate Blanchett și Alec Baldwin.

Tulip Fever (2017)

Filmul prezintă povestea de dragoste dintre un pictor și o femeiecăsătorită căreia trebuie îi facă portretul. Acțiunea are loc înAmsterdam, în secolul XVII, în mijlocul febrei lalelelor, perioadă în care un bulb de lalea ajunsese fie mai prețiosdecât aurul.

Poți vedea, așadar, cum florile au inspirat de-a lungul timpuluiscenariști și regizori pentru a crea filme clasice nemuritoare. Sperăm te vei bucura de acest watchlist floral și vei petrecetimp de calitate într-o atmosferă cosy și relaxantă.  

flat screen TV

Alte articole

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

x