Cum se înțeleg pisicile și florile

Când spui flori și pisici, spui frumusețe și cuteness overload. Și pisicile și buchetele de flori au puterea de a ne face viața mai frumoasă și ne ajută să trecem mai ușor peste zilele grele. Ambele animă casa prin prezența lor, ne fac să zâmbim și să ne simțim mai bine. Și pentru că vrem să fim responsabili și să avem grijă atât de flori, cât și de pisică, iată ce ar trebui să știi despre relația dintre cele două.

Majoritatea pisicilor sunt atrase de flori, în special de cele care sunt asemănătoare cu iarba. Pisicile mestecă iarbă pentru a le ajuta la digestie și a elimina părul ingerat. Dar unele flori conțin substanțe toxice pentru pisici, iar acestea nu își pot da seama de acest lucru doar mirosindu-le. De aceea, e bine să știi tu care sunt câteva dintre acele flori, ca să le poți așeza undeva unde pisica nu poate ajunge. Astfel, îți poți proteja atât florile de la distrugere, cât și pisica de disconfortul de a mânca ceva ce nu îi priește și îi poate afecta sănătatea.

Dar nu-ți face griji, te poți bucura în continuare de toate tipurile de flori, trebuie doar să ai grijă atunci când primești sau cumperi un buchet de flori, ca acesta să nu fie în raza pisicii tale. În cazul în care pisica ta nu este atrasă deloc de flori, nu ai de ce să te îngrijorezi.

Printre florile care nu sunt foarte prietenoase cu pisicile, sunt flori care se regăsesc deseori în casele noastre și chiar unele flori de primăvară. Iată câteva dintre plantele care trebuie să stea într-un loc ferit de pisică, pentru ca toată lumea să fie fericită:

green plant on white ceramic pot

Ficusul

Des întâlnit în casele noastre, ficusul poate provoca neplăceri pisicilor, dacă acestea ingerează bucăți de frunze, cauzându-le vărsături, exces de salivă sau iritații ale pielii sau ale gurii.

green aloe Vera plant

Aloe Vera

La fel ca în cazul ficusului, frunzele de aloe vera pot fi problematice pentru pisici, mestecarea lor putând duce la simptome precum depresie, tremurat, vărsături sau lipsa poftei de mâncare.

yellow petaled flower field

Narcisa

Frumoasa floare de primăvară trebuie pusă la loc de cinste. Așaz-o undeva unde pisica nu poate ajunge, pentru că prin ingerarea bucăților din bulbi de narcisă, pisica poate prezenta tensiune scăzută, vărsături, tremurat sau hipersalivație.

white and red flower with green leaves

 

Crin

Crinul este o floare maiestuoasă, deseori prezent în casă, mai ales în plin sezon. La fel ca și narcisele, crinii trebuie așezați într-o zonă ferită de pisică, pentru a nu-i cauza neplăceri.

macro shot photo of purple flowers

Liliac

Prin mirosul lui fermecător, liliacul are puterea de a parfuma întreaga casă. Pentru pisici, însă, liliacul este destul de periculos, deoarece prin mestecarea frunzelor sau a florilor, pisica poate prezenta simptome de vărsături, leșin sau chiar comă.

Lăcrămioare

Frumoasele lăcrămioare se comportă asemeni liliacului, cauzând simptome la fel de periculoase pentru pisici, așa că asigură-te că micuța felină nu ajunge în preajma lor.

assorted-color petaled flowers in bloom

 Zambila

Parfumata primăverii, colorată și extrem de îndrăgită de către femei, zambila poate cauza de asemenea neplăceri pisicii. Dacămestecă din bulbi, pisica poate experimenta vărsături, reacții alergice sau dereglări ale tranzitului intestinal.

 

red and pink flowers

Lalele

Așezate într-o vază, coloratele lalele reușesc să aducă mereu bucurie în orice casă. Dar dacă sunt într-un ghiveci, trebuie ca acesta să stea undeva unde pisica nu ajunge la ele, mai exact la bulbii lor, pentru ca pisica să nu experimenteze simptome la nivelul sistemului gastric, depresie, insuficiență renală sau probleme cardiace.

red petaled flower

Steaua Crăciunului (Crăciunița)

Alături de brad, Crăciunița ne aduce spiritul Crăciunului și ne colorează casele de sărbători. Însă frumoasa floare poate cauza reacții adverse pisicii. Dacă aceasta mestecă florile sau frunzele, poate prezenta iritații ale stomacului și gâtului, dar și vărsături.

green leafed plant

Vâscul

Floarea care aduce noroc de Anul Nou și sub care oamenii își oferă o sărutare, nu este foarte îndrăgită de pisici, cauzându-le de asemenea reacții adverse. Un lucru bun este că vâscul se agață în locuri înalte, așa că pisica nu ar trebui să ajungă la el.

Acum că ai aflat cum să te bucuri de florile tale preferate și să ai grijă și de pisica ta în același timp, nu ne rămâne decât să îți pregătim cele mai frumoase buchete de flori pentru a-ți colora și însenina casa și viața!

Alte articole

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

x