Care este semnificatia numarului trandafirilor?

Vrei să oferi un buchet special de trandafiri unei persoane dragi? Cel mai probabil o să te duci să cumperi un buchet cu cât mai mulți trandafiri pentru a-i arăta acelei persoane cât o iubești, dar te-ai gândit vreodată că un simplu buchet poate spune mai multe decât ai crede? Trandafirii transmit mesaje speciale prin culoare și numărul lor.

În acest articol vom vedea care este semnificatia numarului trandafirilor dintr-un buchet și ce număr de trandafiri ar trebui să alegi.

Semnificația numărului par de trandafiri

Daca vrei să impresionezi persoana draga, NU ar trebui să îi oferi un număr par de trandafiri sau orice alta floare și iată de ce: În multe culturi, inclusiv în cultura românească, oferirea unui număr par de trandafiri, sau de flori în general, este asociată cu evenimente triste și înmormântări. Aceasta are legătură cu semnificația culturală și cu simbolismul numerelor pare în contextele tradiționale.

Numerele pare, cum ar fi 2, 4, 6, sunt adesea evitate în astfel de contexte, deoarece pot avea o semnificație asociată cu evenimente triste sau cu moartea.

semnificatia numarului trandafirilor

Senificatia numărului impar de trandafiri

Numerele impare, cum ar fi 1, 3, 5 și așa mai departe, sunt considerate în general norocoase și aducătoare de bucurie în multe culturi, iar cultura noastra nu face exceptie, exemplele fiind evidente in religie si literatura. Aceste numere sunt asociate cu momentele fericite și evenimentele pozitive din viață.

Acum că am lămurit că pentru a impresiona o persoana draga buchetul tău trebuie să fie alcătuit dintr-un număr impar de trandafiri, iată care sunt semnificațiile acestor numere:

 • Un Trandafir: Dăruiește un singur trandafir atunci când vrei să exprimi o iubire profundă și unică. Acest gest simplu poate transmite un mesaj puternic de apreciere și atașament. Este ca și cum ai spune “Tu ești unicul meu ales” sau “Nu există nimeni altcineva ca tine”.

 

 • Trei Trandafiri: Dăruiește trei trandafiri atunci când vrei să sugerezi trecutul, prezentul și viitorul în relația voastră. Acest număr sugerează dorința de a avansa împreună, învățând din experiențele anterioare și privind către un viitor strălucit. Este o modalitate subtilă de a sublinia evoluția și dezvoltarea voastră.

 

 • Cinci Trandafiri: Dăruind cinci trandafiri, poți exprima dorința de a avea o relație sănătoasă și fericită, în care amândoi contribuiti la echilibrul și succesul relatiei.

 

 • Șapte Trandafiri: Numărul șapte are o semnificație spirituală și sugerează dezvoltarea personală continuă. Prin alegerea a șapte trandafiri, poți arăta că relația este într-o continuă evoluție și că sunteti dedicați creșterii și înțelegerii reciproce.

 

 • Nouă Trandafiri: Alegând să dăruiesti nouă trandafiri, sugerezi înțelepciunea și maturitatea în dragoste. Este ca și cum ai spune că sunteti gata să faceti compromisuri și să construiti o relație solidă, bazată pe înțelegere și respect.

 

 • Unsprezece Trandafiri: Unsprezece este un număr mistic și puternic. Alegând acest număr, sugerezi că există un element misterios și profund în relație. Este o modalitate subtilă de a spune că relația are multe straturi și aspecte de descoperit.

 

 • Douăzeci și Unu de Trandafiri: Dăruind douăzeci și unu de trandafiri, poți exprima dedicarea și angajamentul față de persoana iubită. Sugerezi că sunteti gata să va dedicati în totalitate relației și să lucrati împreună pentru un viitor minunat.

 

 • Treizeci și Trei de Trandafiri: Un număr puternic, 33 sugerează recunoștință și apreciere profundă. Prin dăruirea a 33 de trandafiri, poți arăta că iubirea este puternică și că esti extrem de recunoscător pentru persoana de lângă tine.

Ce sa nu faci cand oferi un buchet de trandafiri ?

 1. Nu alege culori nepotrivite: Culorile trandafirilor au semnificații diferite. Asigură-te că alegi culorile potrivite pentru contextul și relația voastră. De exemplu, trandafirii roșii sunt asociați cu iubirea romantică, în timp ce trandafirii galbeni pot fi interpretați ca semn de prietenie sau gelozie.

 

 1. Nu alege trandafiri cu petale ofilite: Alege trandafiri proaspeți și sănătoși. Trandafirii cu petale ofilite sau vârfuri uscate pot da impresia de neglijență.

 

 1. Nu omite să îndepărtezi ghimpii: Înainte de a oferi buchetul, asigură-te că ai îndepărtat ghimpii și frunzele care ar putea provoca disconfort atunci când recipientul îi primește.

 

 1. Nu neglija prezentarea personală: Însoțește buchetul cu o scurtă notă sau un mesaj personal. Gestul acesta adaugă o notă specială și arată că ai alocat timp și gândire pentru acest cadou.

 

 1. Nu subestima simbolismul: Trandafirii au un puternic simbolism cultural și social. Nu oferi trandafiri în mod nepotrivit, de exemplu, în situații în care ar putea fi interpretat greșit sau înțeles în mod negativ.
semnificatia numarului trandafirilor

Concluzii

Acum că ai înțeles ce înseamnă fiecare număr în parte și știi ce este de evitat când oferi un buchet de trandafiri, este indicat să alegi numărul și cuiloarea trandafirilor în funcție de ce simți și ce vrei să transmiți prin acest buchet. De asemenea, este esențial să acorzi atenție preferințelor și alergiilor persoanei căreia dorești să dăruiești buchetul, asigurându-te că experiența este una plăcută și memorabilă pentru ea. Ambalajul și prezentarea buchetului adaugă un strat suplimentar de apreciere și rafinament.

Daca dorești ca trandafirii pe care îi oferi să fie proaspeți, frumos mirositori și să ajung cât mai rapid la ușa casei tale sau a persoanei căreia vrei să-i dăruiești buchetul, apelează acum la serviciile oferite de FlorariaVenus!

Ce parere ai?

Poti citi si