Buchetele de flori, cărțile și muzica îți ridică moralul

În perioada aceasta în care petrecem mai mult timp în casă, din cauza contextului actual, relaxarea fizică și cea psihică sunt foarte importante. O carte bună, un playlist optimist și un buchet de flori comandat online, pot face minuni când vine vorba de starea ta de spirit.

Florile și buna dispoziție

Fie că alegi să comanzi un buchet de flori pentru tine sau pentru o persoană dragă ție, cu siguranță florile au puterea de a ridica moralul. Prin culorile lor vii, parfumul îmbietor și capacitatea de a purifica aerul, florile îți aduc în casă un colț de natură, sentimentul de relaxare și îți creează un ambient încântător.

Dacă lucrezi de acasă, așază buchetul de flori pe biroul sau masa unde lucrezi și vei observa o schimbare în dispoziția ta, vei lucra cu mai mult drag și spor, vei zâmbi mai des și le vei putea arăta colegilor ce flori frumoase ai, în meeting-urile de pe Zoom sau Skype.

Și pentru că florile sunt pline de viață și îți oferă un plus de oxigen, fă o pauză de la lucru, dă play muzicii tale preferate și dansează în mijlocul sufrageriei, like nobody’s watching.

Dansează printre flori

Nimic nu se compară cu senzația de relaxare atunci când dai frâu liber dansului. Cu siguranță ai un happy playlist pe care îl asculți atunci când faci sport, ai chef de dans sau pur și simplu ești într-o dispoziție foarte bună.

Indiferent ce gen de muzică asculți, important este că muzica te va umple de energie și good vibes, iar florile te vor face să te simți ca în mijlocul naturii și îți vor aduce aminte de momentele în care dansai la concerte și la festivalurile de muzică din fiecare vară. Până când vei putea dansa din nou în aer liber pe muzica live a trupelor preferate, buchetele de flori te vor ajuta să te bucuri de natură și de muzica preferată la tine acasă.

Pagini peste pagini și petale peste petale

Așa cum frumusețea unei flori stă în delicatețea fiecărei petale, fiecare pagină a unei cărți contribuie la o poveste ce așteaptă să fie aflată.

Când se lasă seara, după o zi agitată de lucru, așază-te confortabil sub o pătură pufoasă, pregătește-ți o cană de ceai sau o ciocolată caldă, diminuează lumina din cameră și asigură-te că ai în apropiere un buchet de flori colorat și parfumat. Acum că ai set-up-ul perfect pentru o seară relaxantă, tot ce mai ai de făcut este să alegi o carte pe placul tău și să te bucuri de o călătorie în lumea imaginației.

bouquet of pink flowers on top of bed

Poți opta pentru cărți motivaționale sau cărți de self discovery, care ne învață cum să fim mai recunoscători și să învățăm din greșeli, precum Eat, pray, love de Elizabeth Gilbert (există un film și pe Netflix, dacă vrei să vezi și ecranizarea sau preferi să vezi direct filmul)

Sau poate preferi genul suprarealist, iar atunci poți încerca romanele lui Haruki Murakami, precum În căutarea oii fantastice, Pădurea Norvegiană sau Dans, Dans, Dans, de exemplu.

Dacă ești fan ficțiune și în căutare de rollercoastere emoționale, de la lacrimi ce nu pot fi reținute până la râs în hohote, poți încerca romanele lui Frederick Backman: Un bărbat pe nume Ove sau Bunica mi-a zis să-ți spun că-i pare rău.

În cazul în care preferi cărțile despre lumea psihologiei, poți alege Psihologia mulțimilor de Gustave le Bon, pentru a înțelege cum funcționează societatea ca grup sau o lectură a unui autor contemporan, Minciuni pe canapea de Irwin Yalom, unde vei descoperi câteva povești intime și spumoase din lumea psihologilor.

Și dacă tot am vorbit mai sus de lectură și flori, poți opta pentru câteva cărți clasice care au ca temă florile, precum Laleaua Neagră de Alexandre Dumas, Dama cu Camelii a lui Alexandre Dumas fiul sau Numele trandafirului a lui Umberto Ecco.

În încheiere, indiferent de preferințele tale în materie de lectură, flori sau muzică, important e să te bucuri de prezența lor, pentru că muzica este hrană pentru suflet, lectura deschide minți și lumi noi, iar florile reprezintă speranță și culoare.

Trăiește frumos, comandă un buchet de flori online, deschide o carte, dă play muzicii preferate și bucură-te de viață!

Ce parere ai?

1 Comentariu
Un Trackback:

[…] lalele, frumoasele mele lalele! Nu degeaba au fost compuse cântece și scrise cărți despre ele. Mai mult, a fost o vreme când bulbii de lalele erau considerați mai prețioși decât aurul. Și […]

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Poti citi si